MKA-Chirurg Dhr. P.W. Kraaij

Specialisatie:
Osteotomie
Slaapgeneeskunde
Implantologie

De keuze om MKA-chirug te worden is gaandeweg gegroeid. Na de studie medicijnen in Groningen en co-schappen in Deventer kwam er een moment om de medische en menselijke kennis in de praktijk te brengen. Het vak MKA chirurgie is hier een mooie combinatie van. Aanvullend heb ik daarom tandheelkunde gestudeerd in Leuven om daarna de opleiding tot MKA-chirurg te kunnen doen in het UMCG. Ook al lijkt het op het eerste gezicht anders, het vak is zeer divers met vaak mooi resultaat. Zoals de grote veranderingen die een kaakverplaatsing kunnen geven in het aangezicht, evenals de meer subtiele esthetische en functionele resultaten, zoals na het plaatsen van tandimplantaten.

Niemand zit er eigenlijk op te wachten om naar de MKA-chirurg te gaan, maar vaak kun je snel veel verlichting geven bij behandeling van lastige tandheelkundige problemen. Dit is voor mij een belangrijk en dankbaar onderdeel.

Veel behandelingen kunnen onder lokale verdoving gedaan worden en dat maakt het werk extra bijzonder. Aandacht voor de persoonlijke beleving van diegene die de behandeling moet ondergaan vind ik heel belangrijk. Ik ben blij om zo de algemene MKA-chirurgie in al die facetten te mogen uitvoeren in Gelre ziekenhuizen en mijn aandachtsgebieden zijn: implantologie en botopbouwende ingrepen vooraf, osteotomie (kaakverplaatsingen) en behandeling van OSAS. Daarbij zullen ook in de toekomst esthetische behandelingen van het aangezicht steeds meer aandacht krijgen.

Kraaij, P.W. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Partners