MKA-Chirurg Dhr. S Heijnsbroek

Specialisatie:
Osteotomie
Slaapgeneeskunde

Na de middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren in Leiden. Eenmaal afgestudeerd werd ik spoedeisende hulp arts (SEH-arts) in het Rotterdamse ErasmusMC. Hier kwam een enorme diversiteit aan mensen en aandoeningen voorbij. Sommige patiënten die ik op de SEH zag hadden bij het uitgaan breuken in hun gezicht opgelopen, anderen hadden een forse ontsteking, maar bijna altijd konden die problemen snel door de kaakchirurg worden verholpen met een mooi resultaat.

Zo maakte ik kennis met de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie), een heel afwisselend vak met patiënten van alle leeftijden. Al snel wist ik het zeker: ik wilde kaakchirurg worden. Om kaakchirurg te worden moest ik, naast arts, ook tandarts zijn. Na mijn tandheelkunde studie in Nijmegen heb ik de opleiding tot specialist in de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirugie in Rotterdam doorlopen. Daarna ben ik met mijn gezin naar het mooie Apeldoorn verhuisd om in Gelre ziekenhuizen met een goed team mijn werk op het hoogste niveau uit te kunnen oefenen.

Het is een breed en uitdagend vak. Alle botbreuken in het gezicht, ontstekingen die van het gebit komen en soms levensbedreigend zijn, kaakafwijkingen, mondslijmvliesafwijkingen, problemen waar de tandarts en/of de huisarts op vastloopt in het MKA-gebied en uitgebreide dentale restauraties met botopbouw en implantaten komen dagelijks in de praktijk voorbij.

Maar misschien wel de grootste uitdaging is elke patiënt zo te helpen dat die bij een volgend bezoek met een gerust gevoel bij ons de drempel overstapt. Dat is waar ik naar streef: perfecte zorg op een menselijke manier.

Kraaij, P.W. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Partners