Enkele voorbeelden van implantaat behandelingen

We geven u een paar voorbeelden waardoor u een beter beeld krijgt bij een behandeling met implantaten.

Als u een tand of kies verloren bent en u voldoende bot heeft dan ziet de behandeling er in het kort zo uit:

Soms is er onvoldoende bot om het implantaat te plaatsen en in dat geval kunnen we met een extra ingreep er voor zorgen dat er genoeg bot is voor het implantaat, zoals in deze drie filmpjes:

Implantologie front na vullen van alveole

Als er bij verwijdering van een element duidelijk is dat deze vervangen moet worden met een implantaat kan bij het verwijderen de holte van de wortel meteen kunstbot worden aangebracht om zeker te zijn dat er voldoende bot is om het implantaat te plaatsen.

Implantologie botopbouw kinbot front element

Als een element verloren gaat kan het zijn dat de tandkas erg dun wordt. Dan is het soms nodig om op de lokatie van het toekomstige implantaat eerst wat bot aan te brengen. Er kan dan een blokje bot verplaatst worden. Vaak wordt ook bot gebruikt wat bij de verstandskies regio gemakkelijk te verkrijgen is of zoals in het filmpje enkele centimeters verder in de kin regio. Dit wordt met een schroefje vast gezet groeit vast en een paar maanden later is er voldoende bot om het implantaat te plaatsen.

Implantologie sinuslift

Hierboven ziet u een situatie waarbij er bot word aangebracht in de bijholte in de bovenkaak om toch een implantaat te kunnen plaatsen als er te weinig bot over is gebleven onder de bij holte. Vaak op de lokatie van de grote kiezen in de bovenkaak. Als de kies verloren gaat kan het kaakbot na enkele jaren daar erg dun worden. Vaak kan dit bot ook gelijktijdig met het implantaat aangebracht worden als er nog enkele millimeters bot aanwezig is. Dat zal duidelijk zijn na een  röntgen foto of een aanvullende scan. een zo genaamde cone- beam scan van de bovenkaak die bij ons op de poli aanwezig is.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er mogelijk is. Wat voor u het beste is zullen we in gesprek met u beoordelen.

Geen of weinig tanden

Mocht u nou weinig of geen tanden meer hebben en niet gelukkig zijn met uw plaatprothese of kunstgebit dan zijn daar vaak ook prachtige oplossingen voor mogelijk. Het probleem met dit soort protheses is dat ze vaak na verloop van tijd los gaan zitten.

Implantaten zitten vast in uw kaak en kunnen bijvoorbeeld zo de prothese verankeren. Hierdoor zit de prothese nooit meer los en dat neemt bij veel patiënten de onzekerheid en ongemakken weg.

Hier ziet u hoe in de bovenkaak implantaten voor de houvast zorgen. Hierdoor is ook de bedekking van uw verhemelte niet meer nodig. Dit geeft veel winst in zowel draag comfort en het proeven  van eten is weer veel meer van wat u gewend was toen u nog tanden had.

U ziet: er is ontzettend veel mogelijk. Als specialisten zien we u graag om de passende mogelijkheden met u te bespreken.

Partners