Wat is een Implantaat ?


Een implantaat is eigenlijk een schroef en bootst de natuurlijke wortel na: hij is ontworpen om stevig verankerd te zijn in de kaak en om de kunstmatige tand of kies op zijn plaats te houden. Hij zorgt ervoor dat u verloren tanden en kiezen niet langer hoeft te missen. Implantaten zijn een duurzame vervanging van slechte tanden en kiezen. Implantaten zijn sterk en niet gevoelig voor gaatjes. De MKA-chirurgen in Apeldoorn plaatsen ze goed en veilig.


Vroeger zou u na het verliezen van een tand of kies een uitneembaar plaatje hebben gekregen. Deze gaat vaak na verloop van tijd los zitten. Implantaten zitten vast in uw kaak en voelen daarom aan als uw eigen tanden. Bij veel patiënten neemt dit onzekerheid weg.

Problemen met kauwen, spraak en de aanblik van het gebit kunnen de kwaliteit van leven erg beïnvloeden.

De indicatie. Waarom Implantaten?

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor een implantaat in plaats van een gebruikelijke prothetische voorziening.

Esthetiek en duurzaamheid

Tandbehoud

Als een ontbrekende tand of kies wordt vervangen door een brug, moeten de ernaast gelegen tanden of kiezen worden afgeslepen om de brug te kunnen dragen. Bij een implantaat is dat niet nodig. Aangrenzende, gezonde tanden blijven dus gewoon behouden.

Het implantaat vervangt de ontbrekende tand. De aangrenzende tanden of kiezen blijven gezond en intact.

Botbehoud

Implantaten brengen de kauwkrachten over op het kaakbot, waardoor het bot in stand blijft. Bij een gezonde tand of kies brengt de wortel de kauwkrachten over op het kaakbot.Wanneer er één of meer tanden of kiezen ontbreken komt er minder kracht op het bot. Het kaakbot gaat slinken. Door het plaatsen van een implantaat voorkomt u geleidelijk botverlies, omdat het implantaat de natuurlijke wortel vervangt.

Meer comfort

Verhemelteplaten, zoals bij o.a. een kunstgebit, zijn overbodig. U ervaart door voor implantaten te kiezen meer comfort bij het praten, lachen en eten. Omdat uw verhemelte niet meer afgedekt is, zult u weer meer proeven.

Partners