Hoe blijft u op gewicht?

Gewicht behouden

De meeste mensen vallen als gevolg van deze operatie een paar kilo af. Dit is zeker het geval als uw tanden en kiezen op elkaar zijn vastgezet. Om te voorkomen dat u teveel afvalt en u zich slap en moe voelt, ad­viseren wij u extra calorieën toe te voegen aan uw voeding. Hiervoor kunt u gebruik maken van:

Voedingssuiker

Het is te koop onder de merknaam Fan­tomalt. Fantomalt is een poedervormig voedingssuiker. Het is nauwelijks zoet van smaak en kan daardoor in vrij grote hoe­veelheden aan dranken en gerechten wor­den toegevoegd zonder dat ze zoet gaan smaken. Fantomalt kunt u gebruiken in thee, koffie, melk, karnemelk, yoghurt, vrucht- en/of gewone suiker.

Wanneer u bijvoorbeeld gewend bent suiker in de koffie en thee te gebruiken, kunt u daarnaast nog twee maat­schepjes Fantomalt toevoegen zonder dat het te zoet wordt. Andere mogelijkheden om Fantomalt te gebruiken:

  • in karnemelk of yoghurt: 3 4 maat­schepjes per glas
  • in vruchtensap: 4 6 maatschepjes per glas
  • in vla: 3 4 maatschepjes per schaaltje
  • in pap: 5 maatschepjes per schaaltje
  • in soep of bouillon: 2 -3 maatschepjes per kop

Fantomalt is te koop bij drogist en apo­theek. Fantomalt lost makkelijk op in warme dranken. In koude dranken lost het moeilijker op. Los de Fantomalt daarom eerst in een klein beetje heet water op en voeg vervolgens de sap, vla, karnemelk, yoghurt en dergelijke toe.

Ook is het handig om bijvoorbeeld één liter vruchtensap met 30 maatschepjes Fantomalt klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Dit kunt u dan in bijvoorbeeld in twee dagen opdrinken.

Probeer per dag in ieder geval 20 maat­schepjes ( = 100 g) Fantomalt te gebruiken

Slagroom

Deze kunt u ongeklopt toevoegen aan kof­fie, melk, karnemelk, yoghurt, kwark, vla, pudding, chocolademelk, sauzen en gebon­den soepen. U kunt slagroom beter niet op­kloppen. Met kloppen wordt veel lucht in gebracht.

Ook kunt u gebruik maken van zure room en crème fraiche.

Volle-melkproducten

Gebruik altijd volle-melkproducten in plaats van halfvolle of magere, bijvoorbeeld volle melk, volle yoghurt, volle vla, volle kwark. Door het gebruik van slagroom en volle -melkproducten bevat uw voeding tijdelijk vrij veel (verzadigd] vet.

Dit is gedurende deze periode nodig om voldoende energie (calorieën) binnen te krijgen en te voorko­men dat u gaat afvallen. Na deze periode is een gezonde voeding weer van belang. Kies dan weer voor halfvolle en magere melk­producten.

Kant-en-klare drinkvoedingen

Mogelijkheden zijn onder andere: Nutridrink, Ensure Plus, Resource Energy Shake, Resource Energy drink, Fortifresh, Ensini. Deze pakjes zijn te koop bij de apotheek.

Partners